Nyheter

Nyhetsbrev Dec -17

Dalatrafik AB
Under hösten har jag genomför en 2-dagarsutbildning  hos Dalatrafik AB. Upplägget för utbildningen var en grundkurs i GIS och QGIS och genomfördes med vartannat pass teori och vartannat pass praktik.

Luleå Tekniska universitet
Under september /oktober hade jag ett uppdrag hos Luleå tekniska universitet som vikarierande lärare i distanskursen Kartapplikationer på internet. Väldigt lärorikt och givande.

AddMobile
Jag har även genomfört ett uppdrag åt AddMobile AB. Uppdragets resultat bestod i en Postgresql/postgis-databas som laddades med ett specialbearbetat dataset från NVDB samt ett SQL-script  för att läsa ut uppgifter från datasetet samt beräkna distansen till varje länkdels start- och slut-koordinat inom en angiven radie utifrån en inskickad koordinatpunkt. Ett viktigt kriterie var svarstiderna och vid skarp test så skickades 1000 koordinatpunkter in, dessa genererade ett svar med ca 30 poster per inskickad koordinapunkt. Totala svarstiden för dessa 1000 punkter var 9 sekunder. Med addMobiles tidigare lösning var svarstiden 20 sekunder.

Nya kunskaper
Under hösten har jag utvecklat nya kunskaper inom digitala kartor. Senaste projektet har varit att bearbeta data i QGIS och sedan läsa in det min Postgresql/Postgis-databas koppla och stilsätta informationen med geoserver för att sedan bygga och publicera informationen som en kartan med javascript- biblioteket Leaflet.  Se resultatet här

Smarta städer 22 – 23 november
Jag deltog på den mycket intressanta mässan Smarta städer 22-23/11. Det var många intressanta och tankeväckande föreläsningar om både befintliga lösningar och tankar inför framtiden och som sig bör skapar det en mängd tankar och idéer som ligger på skrivbordet och väntar på att få komma till liv.

Till sist vill jag tacka mina kunder för ett gott samarbete önska alla en riktigt GOD JUL!

 


Top