Nyhetsbrev mars 2017

Nya kunskaper – nya möjligheter för dig som kund

Digitala kartor ger nya och fler möjligheter
Jag har under senaste tiden utvecklat min kunskap om digitala kartor och de möjligheter som finns. Fördelarna med digitala kartor och dess möjligheter är många och är under ständig utveckling. Att flera myndigheter öppnar upp sina data gör att nya lösningar som underlättar vardagen både för dig och dina kunder/medborgare utvecklas. Möjligheterna att informera dina kunder/medborgare ökar, men också möjligheten att låta kunden/medborgaren bli delaktig i din verksamhet, genom att låta kunden eller medborgaren lämna synpunkter genom den digitala kartan.

Produktutveckling. Digital karta med funktioner
Utvecklingen av en digital karta med funktioner för att kommunicera med kunder eller medborgare pågår och målet är att ha en betaversion klar till kartdagarna 28 – 30 mars.

Utbildning och stöd NVDB
Har ni behov av utbildning eller stöd vid användning av Nationell vägdatabas, NVDB? Jag har 20-års erfarenhet av att arbeta med NVDB och kan med den erfarenheten var ett stöd för er i er användning av eller vid leveranser av data till NVDB. Jag kan ge er stöd i processutvecklingen av er NVDB-verksamhet samt lagring och användning av GIS-data.

Open-source lösningarna Q-GIS, Postgresql och GeoKettle
Jag har fortsatt att utveckla min kunskap i Postgresql-databaser och tillägget Postgis, vilka är lämpliga för lagring och bearbetning av GIS-data. Q-GIS används för visning och bearbetning av GIS-data och GeoKettle används för bearbetning av GIS-data. QGIS och GeoKettle tillsammans med Postgresql ger en bra verksamhetslösning till en låg kostnad.

Kartdagarna 28 – 30 mars i Örebro
Jag kommer att delta på Kartdagarna men har dock ingen monter. Jag hoppas att få träffa dig där. Har du frågor eller vill diskutera något så kan du boka ett möte med mig på kartdagarna.

Taggar , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Top